Războieni

15 May 2018
Satul Războieni se situiază la aproximativ 4 km nord-vest de centrul comunei, pe valea pârâului Călina. Este înfiinţat în anul 1864 de împroprietăriţi.

Locuitorii satului Războieni au ca si ocupatie agricola: cultivarea legumelor de seră livrând cantităţi mari pentru pieţele en gros, confecţii textile, construcţii civile şi amenajări interioare.

Biserica ortodoxǎ

Lucrările pentru această biserică nouă au demarat în primăvara anului 1982, în spatele vechii capele. Lucrările au continuat zi şi noapte în anii 1983-1984, cu banii acordaţi şi munca voluntară a enoriaşilor conduşi de preotul paroh Curtean Ioan Zaharie şi consiliul parohial.

Catapeteasma, tronul arhieresc, icoanele, strana Mântuitorului, sunt sculptate de Făniloae Gheorghe din judeţul Suceava. A fost sfinţită la 14 septembtie 1986 de P.S. Timen Suceveanu.

Biserica adventistă

Înfiinţată în 1925, mai întâi la Războieni, iar mai târziu la Ţibăneşti şi Glodeni, Biserica adventistă se doreşte a fi păzitoarea principiilor divine ale Sfintei Scripturi şi îşi pune talanţii la schibător slujind din iubire pentru semeni prin acţiuni sociale, umanitare, educative şi culturale ca: seminarii de sănătate, expoziţii de artă culinară care să determine un stil de viaţă sănăros, înfiinţarea cantinei sociale la Ţibăneşti, servicii umanitare ADRA şi SUP, şcoli biblice de vacanţă pentru copii.

Galerie Foto